Ώρες Επικοινωνίας

Καθημερινά 8:30πμ - 5μμ

Πως Να Δροσίσω Το Σπίτι Μου Με Φυσικό Τρόπο;

Η ζέστη του καλοκαιριού αποτελεί για πολλούς μία ανυπόφορη κατάσταση. Για τον λόγο αυτό θα αναλύσουμε πως μπορείτε να έχετε ένα δροσερό σπίτι με φυσικούς τρόπους. Υπάρχουν πολλοί αποτελεσματικοί, φυσικοί τρόποι και παράλληλα φιλικοί προς το περιβάλλον για να δροσίσει κάνεις το σπίτι τις ζεστές μέρες. 

Τρόποι Να Δροσίσετε Το Σπίτι Χωρίς Κλιματιστικό

Πολλοί έχουν συνδυάσει ένα δροσερό σπίτι με την απαραίτητη χρήση κλιματισμού, κι όμως υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι για ένα δροσερό σπίτι. Ας δούμε πιο αναλυτικά όλους τους τρόπους για ένα δροσερό σπίτι παρακάτω.

Φυτά και γλάστρες

Τα φυτά ομορφαίνουν το σπίτι, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν και στη μείωση της θερμοκρασίας του εσωτερικού χώρου. Τα φυτά απελευθερώνουν υγρασία μέσω της διαδικασίας της διαπνοής, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δροσίζουν τον αέρα στον χώρο σας. Αν επιλέξετε φυτά εσωτερικού χώρου όπως η αλόη, η φτέρη και ο φίκος είναι εξαιρετική φυσική πηγή για να διατηρούν τον χώρο σας δροσερό. Επίσης, για ένα δροσερό σπίτι σημαντικό ρόλο παίζουν τα δέντρα ή τα μεγάλα φυτά γύρω από το σπίτι, γιατί προσφέρουν σκιά και έτσι μειώνουν με αυτόν τον τρόπο την άμεση ηλιακή ακτινοβολία που φτάνει στους τοίχους και τα παράθυρα.

Σωστός αερισμός

Ο φυσικός αερισμός από τα παράθυρα είναι σημαντικός για ένα δροσερό σπίτι. Η χρήση των παραθύρων για φυσικό εξαερισμό αποτελεί μία απόλυτα φυσική λύση για δροσερό σπίτι τις καλοκαιρινές ημέρες. Ανοίγωντας τα παράθυρα νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή σε σύγκριση με τη υπόλοιπη ημέρα, ο δροσερός αέρας που κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί μια πιο δροσερή ατμόσφαιρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπου η θερμοκρασία είναι υψηλή μία συμβουλή για δροσερό σπίτι είναι να κλείνουμε τα παράθυρα και τις κουρτίνες για να κρατήσουμε τη ζέστη έξω. 

Χρήση ανεμιστήρα

Η χρήση ανεμιστήρων για αερισμό, όπως ανεμιστήρες οροφής ή δαπέδου, μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αέρα και να δημιουργήσει μια αίσθηση δροσιάς στο σπίτι. Οι ανεμιστήρες καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από τα κλιματιστικά και είναι πιο φιλικοί προς το περιβάλλον, επίσης υπάρχουν τρόποι για να έχουν ακόμα μεγαλύτερη απόδοση όπως το να τοποθετήσετε ένα μπολ με πάγο μπροστά στον ανεμιστήρα, αυτό μπορεί να λειτουργήσει σαν κλιματισμό για πιο δροσερό αποτέλεσμα στον αέρα. 

Υπάρχουν αρκετές, διαφορετικές επιλογές και κατηγορίες ανεμιστήρων για να επιλέξει κάποιος, όπως οι ανεμιστήρες δαπέδου, οι ανεμιστήρες οροφής, οι ανεμιστήρες τοίχου και οι επιτραπέζιοι. Φυσικά υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη ανάλογα με τις ανάγκες και τα τετραγωνικά του χώρου που θέλετε να τον χρησιμοποιήσετε.

Χρήση αφυγραντήρα

Ακόμα μια εναλλακτική λύση για μία πιο δροσερή ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι η χρήση αφυγραντήρα, καθώς μπορεί να απομακρύνει την υγρασία από τον χώρο με αποτέλεσμα μια πιο καθαρή ατμόσφαιρα. Επίσης μπορεί να διατηρήσει μία πιο σταθερή θερμοκρασία στον χώρο. Υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα, μεγέθη και προϊόντα που κάποιος μπορεί να επιλέξει ανάλογα με τις ανάγκες του.

Αποφυγή θερμότητας από συσκευές

Οι ηλεκτρικές συσκευές παράγουν θερμότητα. Έτσι η μείωση της χρήση τους κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας είναι ακόμα ένας φυσικός τρόπος για δροσερή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Ιδιαίτερα αν η κουζίνα και η χρήση του φούρνου είναι σε κοινό χώρο και όχι σε ξεχωριστό δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει έξτρα αίσθηση ζέστης. 

Μόνωση

Η σωστή μόνωση του σπιτιού παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση μιας σταθερής θερμοκρασίας. Η μόνωση στις στέγες, στην ταράτσα ειδικά αν είναι τελευταίο όροφο το σπίτι σας ακόμα και στους τοίχους βοηθά στη μείωση της θερμότητας που εισέρχεται το καλοκαίρι διατηρώντας ένα πιο δροσερό αποτέλεσμα τις ζεστές μέρες. Επιπλέον, η χρήση διπλών τζαμιών στα παράθυρα και η χρήση αλουμινίων παραθύρων μπορεί να προσφέρει επιπλέον μόνωση στον χώρο.

Ένδυση και ζέστη

Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού προτείνεται να φοράτε δροσερά υφάσματα όπως βαμβακερα ή λινά. Επίσης, προτιμήστε ανοιχτόχρωμα, ελαφριά ρούχα ώστε να μην δημιουργούν μία επιπλέον αφόρητη αίσθηση.

Τέλος, βοηθά και η χρήση αντίστοιχων υφασμάτων σε σεντόνια και καλύμματα σαλονιού ώστε να δημιουργούν μία πιο δροσερή ατμόσφαιρα συνολικά στο σπίτι. Τέλος πιο βασικό σημείο είναι η σωστή και επαρκής ενυδάτωση, η κατανάλωση νερού, φυσικών χυμών και υγρών γενικά βοηθά σε έναν ενυδατωμένο οργανισμό από μέσα προς τα έξω.

Χρήση τεντών

Οι τέντες βοηθούν στην δημιουργία τεχνικής σκίασης στο σπίτι κάτι που βοηθά αποτελεσματικά στη διατήρηση μιας πιο δροσερής ατμόσφαιρας στο εσωτερικό του σπιτιού. Με τις τέντες μειώνεται η ηλιακή ακτινοβολία που εισέρχεται στο σπίτι μειώνοντας έτσι και την τελική θερμοκρασία στον χώρο, Τέλος προτείνεται να σηκώνετε τις τέντες όταν πέφτει ο ήλιος και η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή ώστε μέσω του φυσικού αέρα να ενισχύεται η δροσερή ατμόσφαιρα εντός του σπιτιού.

Συνοψίζοντας, είναι δροσερό σπίτι τους καλοκαιρινούς μήνες είναι εφικτό με εναλλακτικούς, φυσικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους.

Δροσίστε Τον Χώρο Σας Με Τα Προϊόντα Της Clever Products

Back to top